torstai 28. tammikuuta 2016

Winter wonderland

Lumi laskeutui kaupunkiin yhdellä rysäyksellä. Tällä kertaa lunta tuli ainakin 30 senttiä kerralla, ja koko kaupunki peittyi kauniiseen, kerrankin puhtaaseen vaippaan. Kaupunki suljettiin päiväksi metroja myöten, jotta kadut saataisiin puhdistettua nopeasti lumesta. Suomalaiset eivät ehkä hätkähtäisi lumimäärää, mutta tällä ihmis- ja automäärällä ratkaisu on ymmärrettävä.

Kun lunta on saatavilla hyvin rajoitetun ajan vuodesta, ryntää koko kaupunki hurmoksessa mäenlaskuun heti kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Paikallinen pulkkailuetiketti poikkeaa hieman suomalaisesta. Mäenlaskun sivusta seuraaminen on täysin sallittua: tähän kuuluu ventovieraiden kommentointi ja nauraminen, kun lapset lentää lumihankeen pää edellä.

Suomessa jo taaperoiässä (kantapään kautta) opitut pulkkamäen lait ovat täällä vielä hukassa. Paikallisille voisi joku opettaa niistä ainakin seuraavat:

  • kaikki laskee vuorollaan
  • mäkeä kiivetään ylös eri reittiä kuin lasketaan alas
  • pysy poissa laskuväylältä
  • mäen alapäässä siirrytään pois toisten laskijoiden alta
Muutama mummo ja lapsi meinasi jäädä minunkin jalkoihini, ihan vain koska tulivat haahulemaan keskelle laskureittiä. Loppu hyvin, kaikki hyvin: kukaan ei loukkaantunut paitsi liukuri, joka ei selvinnyt enää kotiin asti. 





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti